Saturday, March 30, 2013

BOOK REVIEW: SANDAL BUNGA-BUNGA BY FAZIELA

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

novel keluaran jemari seni bulan April sudah keluar ! yeah !!
and yang paling tak sabarnya novel by Faziela bakal keluar bulan April ini :D
yang mana pernah baca novel SI MANGKUK TINGKAT 
SANDAL BUNGA-BUNGA adalah novel ke dua beliau :D
novel neyh aku memang follow dekat blog so memang tak sabar laa kan bile 
novel neyh daa di terbitkan :D
disebabkan novel ini keluaran April so aku memang beli time Pesta Buku Antarabangsa yang bakal ada di PWTC hujung bulan April neyh :)
sesiapa yang nak menempah, boleh laa menempah mulai 10 April neyh di JemariSeni and boleh baca bab awal DISINI







I
Sep 2010
Tunggu saya. Itu yang dia suruh.
Dis 2010
Tunggu saya. Dia ulang lagi.
Feb 2011
Aku dah tak boleh tunggu lagi.
II
“Maafkan I.”
Dia diam.
“You tak nak cakap apa-apa ke?”
“Pergi.”
“Apa dia?”
“Tiada siaran ulangan.”


Masing-masing punya kenangan pahit sebelum mereka bertemu. Tapi, mereka cuba membuka lembaran baharu kehidupan dengan hidup bersama.

“Saya… bukan orang yang menarik. Saya ni kuat membebel, takut gelap, takut hujan, suka makan tapi tak pandai masak dan banyak lagi la benda yang tak okey fasal saya. Jadi, awak okey ke dengan tu semua?”

“Okey.” Zahran angguk.

Bermula dari situ, mereka mula mengenal setiap sisi masing-masing. Izza harus ke dunia Zahran yang tak pernah dia terfikir akan pergi.

“Sebelum kita terjun I nak you tahu yang I sayangkan semua orang dalam famili….” Izza terhenti seketika. “…

dan I benci you!”

Namun, ada yang benci dengan kebahagiaan mereka. Mampukah mereka mengharungi gelombang dugaan hidup yang melanggar mereka?

***


itu sahaja dari saya byebye
assalamualaikum :)





Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, March 25, 2013

kenapakah ??


Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

apakah perasaan anda bile anda pergi bookstore and anda rasa macam nak beli novel tapi.....
kebanyakkan novel di bookstore semua anda sudah ada *novel keluaran baru maksudnya* ??
bagi aku, mood untuk membaca novel terus down -.-''
terasa macam arghhh !! oke yang neyh daa beli , ouhh yang neyh pun daa ada dekat rak , ehh yang neyh pun aku daa beli . grrrr terasa mood tuh, down terus tau tak :(
and aku ambil keputusan untuk tunggu bulan 4 sebab ada pesta buku antarabangsa .
bagus kan idea tuh , so hujung bulan 4 nanti duit and baucer buku aku bakal habis disebabkan aku akan borong novel utk keluaran bulan 3 and 4 nnt.
dan semestinya telinga aku akan mendengar leteran-leteran dari abah and mama aku disebabkan pemborongan tersebut. sekian...
tapi tape sebab aku puas disebabkan aku cuti sem selama 2 bulan lebih -.-''
oke laa sudah malas mau membebel panjang
byebye assalamualaikum salam sejahtera :)




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, March 12, 2013

second day



Assalamualaikum good morning handsome and beautiful ^^
hari ini adalah hari ke dua untuk final exam saya
pagi yang cerah seperti pagi-pagi yang lain
and saya still tak dapat tidur masa musim exam ottoke ??
dari semester pertama lagi aigoo -.-'
wish me luck for today and until 18/3 okehh ^^
that all from me ,
selamat menunaikan solat subuh bagi yang muslim
assalamualaikum :)
byebye





Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Saturday, March 9, 2013

BOOK REVIEW: CHAN RAK TER.. (AKU CINTA KAMU)

ASSALAMUALAIKUM SALAM SEJAHTERA :)

Aku sekarang tengah countdown final exam yang tinggal lagi 2 hari :)
5hb hari tuh , kampus lama upsi ada pameran buku
so secara tidak langsung novel pun ada laa
and aku telah selamat habiskan 2 keping baucer aku yang bernilai RM100 sekian~
5 buah novel aku selamat beli tak padan dengan nak final heee~
novel CHAN RAK TER karya SARA AISHA
bagi aku novel nyh best and terasa berdebar bila baca, aku rase macam novel thriller daa nyh
padahal novel kisah cinta jee, dah nama chan rak ter.. heee~

ini novelnya~~

“Kadangkala kita ingin sekali meneka, menduga dan mengubah suratan yang terhampar di hadapan mata.  Namun siapalah kita untuk menolak takdir-Nya yang tidak terduga?”
Antara Dian Damia dan Karn Klaharn, pertemuan mereka yang istimewa melahirkan sebuah persahabatan yang bersulamkan tawa riang, keindahan dan kebahagiaan. Bagi Dian, Karn ialah peneman di bumi asing Thailand. Bagi Karn pula, Dian ialah teman yang menyenangkan hatinya.
Namun siapa sangka satu tragedi akhirnya memusnahkan segala-galanya. Kerana masa yang salah, tempat yang salah dan bersama orang yang salah, Dian akhirnya terjebak dalam satu konspirasi yang tidak pernah langsung terlintas dalam fikiran warasnya.
“You’re more than just Karn Klaharn. Siapa… Siapa sebenarnya awak? Apa awak nak daripada saya? Kenapa saya mesti terbabit dengan semua ini?!” – Dian Damia
Kerana dia, Dian Damia yang menerima akibatnya. Kerana dia, Dian Damia takkan pernah tersenyum lagi. Dan untuk itu, dia akan membetulkan segala-galanya. Walau apa cara sekalipun yang harus dia lakukan, tidak akan sekali-kali dia teragak-agak. Yang penting, Dian harus diselamatkan!
“Izinkan saya jaga awak… Izinkan saya lindungi awak, Dian…” - Karn Klaharn
Dalam usahanya ‘menyelamatkan’ Dian, tanpa sedar hati lelaki Karn Klaharn mula berkocak hebat. Inikah yang dinamakan cinta? Namun bagaimana kalau rasa cinta ini akan membawa Dian ke penghujung nyawanya? Mampukah Karn menyelamatkan pemilik hatinya sebelum segala-galanya terlambat? Apa pula yang akan terjadi tatkala Krissada muncul di antara mereka berdua? Sungguh! Antara cinta dan nyawa, mungkinkah ada yang menjadi korban?
“Tangan ni dah pernah rampas nyawa manusia lain. Dan saya takkan teragak-agak untuk buat perkara yang sama demi Dian Damia.I would do anything for her...”

nota kaki: dengar cerita novel HLOVATE yang baru bakal keluar time pesta buku antarabangsa bulan 4  nanti, betul atau tidak pun aku tak taw sebab akak yang jual and bekerja di jemari seni time pameran buku dekat upsi yang bagitaw. betul atau tidak kita tunggu saja time pesta buku nanti :D
BYEBYE, ASSALAMUALAIKUM





Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Wednesday, March 6, 2013

tidak ketahuan




assalamualaikum salam sejahtera
lagi 5 hari final exam bakal datang
omoooo !! macam mana nyh ! study satu habuk pun tak masuk lagi
aigoo help me ! oke fine stop mengarut !
*tarik nafas~ lepas* fuhhhh
gud luck semua warga upsi yang bakal hadapi exam :D
bye-bye
assalamualaikum




Thanx yaww .. luve u :D xoxo