Tuesday, January 17, 2012

ke PDK SELAYANG :))

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
hari ini kami diploma pendidikan kanak-kanak
sem 2 dan sem 3 buat program di pemulihan dalam komuniti
atau pun program kanak-kanak kurang upaya .
best sangat sebab 1st time nak urus atau buat program
dengan kanak-kanak kurang upaya :)
program neyh kita nak kenal macam mana ciri-ciri
kanak-kanak yang berkeperluan khas .
malas nak cerita banyak tengok gambar sudaa 






ramai jugak laa kanak-kanak kurang upaya 
dan remaja kurang upaya ..
tapi serius ada yang macam normal taw 
tapi dia kurang upaya . sebagai contoh remaja 
lelaki pakai baju coklat dekat gambar first tuh
sekali tgk macam biase jee .. tapi ade kekurangan dea
kalau kanak-kanak syndrome tuh lain laa 
kita boleh kenal ..
apa2 pun assignment aku menanti pasal
kanak-kanak kurang upaya neyh..
hope aku boleh buat yang terbaikkk :D
harap2 jugak kanak-kanak di PDK neyh sentiasa sihat sejahtera
kehendakNYA .. aminnn
okeh laa daaa :)
assalamualaikum :)



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, January 9, 2012

BAD DAY !


Assalamualaikum daa Selamat Sejahtera :)
hari ini hari yang tersangattt laaa penat daannn buruk sekali !
okeh aku tanak salahkan takdir ke ape ke . 
but.... hari ini kampus aku dikepung oleh POLIS !
yeahhh POLIS ! haishhh nyh semua gara-gara demontrasi kat KL
sampai depan kampus aku pun ade !
korang bayangkan aku tunggu bus dari kolej pukul 1.30
tapi bus tak sampai2 . pukul 2 mcm tuh bus pun muncul but
aku tak dapat naik sebab penuh ! so aku tunggu next bus lebih kurang 10 minit , dapat laa aku naik bus dan dapat jugak duduk ! 
then , jarak kolej aku dengan kampus lebih kurang 10 minit 
but aku sampai pukul 3 nak dekat 1 jam taw tak ! 
ambik kau ! kelas lewat 1 jam ! grrrrr
semuanya sebab jammed punye pasal and roadblock dekat kampus
dahh laa bus tak dapat masuk kampus . ktorg jalan laa cikit tengah2
panas dan ramai sangatt FRU and REPORTER !
perghhh famous sekejab ! :D
and nak masuk kampus pun macam daa masuk penjara .
pintu semua tutup ! pintu kecik jee bukak !
lepas habis kelas aku and classmate keluar sekejab nak makan
but ramai dekat luar budak2 demontrasi !
adam adli pun ade ! and budak yg kene pukul dgn polis time new year tuh pun ade . >tak ingat nama dea<
ambik kau ! aku dok dengar HIDUP2 ! MAHASISWA !
takud aku nak keluar dari kampus tuh ! dengan REPORTER
yang ramai ! selamat tade apa2
kire nya demontrasi yang damai laa .. tade gaduh2 .
tapi yang aku tak suke nya ganggu student nak pegi kelas dan final exam taw tak . kecian dekat student degree ,  exam dorg
tangguh sekejab . hmmmm
ape-ape pun aku tanak cakap banyak . nnt jadi lain pulak
mesti daa pikir , aku neyh student mana laa kannn
okeh saya mahasiswi UPSI ! SEKIANNN 
okeh laaa malass daaa nakkk ceritaa ...
nanti update lagi :D
daaa
assalamualaikum :)





Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Sunday, January 8, 2012

ONE LITRE OF TEARS T_T

Assalamualaikum dan selamat tengah hari :)
 baru jee abis tengok One Litre Of Tears :(
yg drama punyer , bukan movie
sebab yang movie tak best !
waaaaa ! sedihhhh gilerrr !
tak pernah-pernah menangis tengok movie !
1st time weyh !
even ombak rindu pun aku tak nangis langsung !
ahahaha
neyh semua salah roommate !
sebab bagi aku movie nyh
ahahaha >padahal diri sendiri yang nak< :D
nyh laa rommate aku 


heeeee > aliah jgn marah ea , akk masukkn pict nyh<
semalam aku and kawan-kawan pegi servey rumah org-org
asli dekat dengan slim river .
kami akan buat khidmat masyarakat dekat sana ! :D
okeh laaa malas nak celoteh panjang-panjang
daaaa :)
assalamualaikum


Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, January 3, 2012

TALK


assalamualaikum dan salam sejahtera :)
hari nyh aku baru dapat tahu yang wifi dekat kolej
aku nyh di'block' !
just Facebook and Youtube sahaja di 'block'
nak tau pasal apa >>
segalanya pasal kes demonstrasi dekat kampus aku
malam 31/12/11 ..
yeahhh kes demonstrasi yang 'tuh'..
saya mahasiswi UPSI .
sekiannn ...
haishhh sabar jelaa aku ..
pasal tuh jee dorang daa block segala bagai !
sesiapa yg bwk broadband memang nasib baik laa kann
sampai akuu ! haishhh TAK BAWAK !
penat laa macam nyh . kalau tetiba kelas batal ke esok
jenuhh laaa tangan ketua kelas aku nak send 
information dekat sorang2 kannnnn :D
aku malas nak komen apa-apa pasal demonstrasi
tuhh .. tanak masuk campur . 
sekian :D
malam tadi aku mimpi kawan aku meninggal ..
apa maksud nya ekk ?
mak aku cakap alhamdulillah panjang umur 
kawan kau tuh .
betol ke ?



Thanx yaww .. luve u :D xoxo