Saturday, December 31, 2011

COUNTDOWN 2012 ! :D



Assalamualaikum dan Selamat sejahtera ! :D
selamat tahun baru koranggg !!!
yeahhh akhirnya kita daa sampai hujung tahun ..
selamat tinggal 2011
selamat datang 2012 
past is past okeh ! 
yang penting tahun baru neyh kita cuba yang lebih baik
dari tahun-tahun sebelumnyaa :D
azam tahun baru neyh
aku nak berusaha menjadi lebih baik dari sebelumnyaa
insyallah kehendakNYA :)
umur makin meningkat ,
hope perangai pun makin berubahh laa kannn ^^
apa-apa pun 
kita hanya berusaha
hanya Allah yang menentukan :)
okehh laaa
hope anda juga menjadi yang lebihh baikk
daaa
Assalamualaikum :)




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, December 19, 2011

sukan persatuan :)


assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
hyee macam mana hari neyh 
baikk kah ? sihat kah ? :D
semalam bersamaan 18/12/11
kami sumua persatuan 
buat game/sukan ..
semua join senior degree,senior diploma,junior pun adeee !
ahahaha .
yang pasti kitorg enjoy ! time pagi jelaaa ,
masuk tengahari aje , classmate bengang dengan
pihak senior sebab buat program tak betul !
tak pasal-pasal team futsal perempuan utk class aku di batalkan
mana classmate aku tak bengang !
kitaorg tak kesah kalah or menang .
tapi cara diaorg layan kami neyh agak tak patut !
kata suruh enjoy tapi buat mcm neyh dekat kitaorg ! 
memang takk laa kitaorg nak buat bodohh kannn :)
ade classmate aku sound senior tuh . 
sebab kebanyakan sem 2 neyh  main cakap lepas jee 
tak kira laa senior ke apa
 kitaorg pun ade hati perasaan jugak 
cewahhhh :D
lepas tuh terus kitaorg sem 2 balik
nak buat apa lagi kat situ , kalau daa diaorg tak bagi
kami semua main ..
hmmm ape laaa nasibbb :p
okeh laa daa tade ape nak storyyy lagii
maybe bagi sape2 yg bace mesti boring kannnn
tapi ade aku kesahhhh !
neyh blog aku , aku punyerr suka laaa :p
daaaa
assalamualaikum :)
(jgn ambik hati sangat yee pasal ayat tadi :D)




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Thursday, December 15, 2011

Score A Punyerr cerita ~

assalamualaikum dan salam sejahtera :)
title n3 aku hari neyh score A .
pelik betol aku ! sepanjang minggu neyh
aku dok dengar pasal score A jee ..
yang menyedihh kan lagi..
ramai classmate aku masuk !
perghhh ! tak rase tuh semua tipu ke ?
okeh aku tak tau benda tuh semua tipu or tak
but bagi aku laa kalau nak keluar duit
pasal business macam neyh
memang TAK laa aku nak percaya !
adoyyy ! tolong laaa aku tau laaa kebanyakan
student nak duit lebih tapi nak keluarkan
modal lebih kurang 800 tak banyak ke ? haishhh !
dahhh korang tuh student lagi , mak ayah suruh belajar
bukan datang U suruh buat business !
kalau korang pandai sangat pasal business tape laa jugak !
neyh innocence gilerrr ! percaya je bulat2 !  
boleyh pulak nak mengajak aku join !
tak boleyh blah betul !
yang aku geram sangat tuhh  ada yang sanggup keje part time
sebab duit tak cukup , lepas tuh pinjam dekat kawan laaa ,
kalau kau pinjam dekat kawan tuh sikit tape .
neyh sampai nak dekat 200 !
kawan kau pun student jugak weyh ! daa laa kawan
tuh innocence . bagi jee pinjam ! haishhh 
tak tau laa aku ape nak jadi .
alhamdulillah aku dengan kawan-kawan aku
still tak terpengaruh pasal benda neyh semua..
dekat paper hari tuh pun daa keluar kan pasal benda2 neyh
 by the way lantak korang laa nak buat ape pun ..
malas nak ambil tau daa , kite daa nasihat pun dah
tak gune . 
sumber aku dapat dari surat khabar>>


see daa terang lagi bersuluh !
haishhh daa keluar ayat bm daa neyh ! ahahaha :D
okeh laa malas daa aku nak berleter pening kepala
lain kali celoteh lagi laa yeee :D
assalamualaikum .




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, December 6, 2011

10 Muharram 1433H :)



assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
selamat pagi juga :)
hari ini 10 muharram 1433H 
14 perkara sunat yg dilakukan oleh org islam 
menjelang hari ashura .


1. Melapangkan masa/belanja anak isteri.
Fadilatnya – Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.

2. Memuliakan fakir miskin.
Fadilatnya – Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.

3. Menahan marah.
Fadilatnya – Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang redha.

4. Menunjukkan orang sesat.
Fadilatnya – Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.

5. Menyapu/mengusap kepala anak yatim.
Fadilatnya – Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang disapunya.

6. Bersedekah.
Fadilatnya – Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.

7. Memelihara kehormatan diri.
Fadilatnya – Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.

8. Mandi Sunat.
Fadilatnya – Tidak sakit (sakit berat) pada tahun itu. Lafaz niat: “Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala.”

9. Bercelak.
Fadilatnya – Tidak akan sakit mata pada tahun itu.

10. Membaca Qulhuwallah hingga akhir 1,000X.
Fadilatnya – Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah di akhirat nanti.

11. Sembahyang sunat empat rakaat.
Fadilatnya – Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya. Lafaz niat: “Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala.” Pada rakaat pertama dan kedua selepas Fatihah dibaca Qulhuwallah 11X.

12. Membaca “has biallahhu wa nik mal wa keel, nikmal maula wa nikmannaseer”.
Fadilatnya – Tidak mati pada tahun ini.

13. Menjamu orang berbuka puasa.
Fadilat – Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.

14. Puasa. Niat – “Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala.”
Fadilat – Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka

sedikit info yang saya dapat dari blog-blog
dekat luar sana .. :)
may Allah bless you ..
assalamualaikum ^^



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, December 5, 2011

sakit hati


assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
hari ini daa masuk minggu ke 3 sem baru ..
hepyy gilerr sebab harihari kelas pagipagi buta 
pukul 8 ! :) > perli sebenarnya<
rase lagi sakit hati , sebab bila kelas pagi tapi lect 
tak masukmasuk ! 
perghhh saya memang suke bangun awalawal 
pagi pegi kelas tapi lect tade !
tambahtambah jumaat minggu lepas ..
memang semua kelas lect tak masuk !
dari pukul 8 sampai 10
and then pukul 10 sampai 12
pukul 3 sampai 5 ..
buang masa jee datang kelas tunggu setengah jam
tade lect terus blah !
terbantut aku nak balek hari jumaat tuh 
daa laa kelas petang tapi tade lect .
buang masa !
tapi ade org cakap aalaaa biase laa 
baru masuk sem baru memang tade lect lagi ..
tapi kelas lain untuk subjek tuh semua daa masuk
lect yg sama .. lect tuh siap bagi assignment daa
tapi kelas aku dia tanak masuk !
memang aku suke tadetade kelas ..
nanti daaa masuk mulaa nak gantiganti kelas 
sebab daa 3 minggu tak masuk .
haishhh !
baik aku offline .. kalau takk
lagi panjang aku merepek meraban !
hehe
okeh laa daa ^^



Thanx yaww .. luve u :D xoxo