Monday, October 31, 2011

OCTOBER terakhirr :)



hari ini,hari terakhir untuk october :)
esok dah masuk bulan november ..
yeahh november bakal tiba
so result final pun bakal keluar laaa kann
adoyy ! tak sanggup rasa 
group untuk sem depan dah keluar ..
alhamdulillah aku,izuni and shera
still kekal kelas yang sama
group yang sama :D
SUKE ! >_<
kalau group dah keluar maybe
result pun dah bakal keluar an ?
aishhh 
okeh laa that all 
daa :)



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Thursday, October 27, 2011

bermandi manda :D



yeahhh ! hari neyh saya and family
pergi bermandimanda di port dickson negeri sembilan :)
ramai kud orang dekat sana ,
well biasa laa dah nama holidayy kaannnn
of course ramai gilerrrr
dahh laa masa on the wayy tuh hujan..
time on the wayy jee hehehe
time balek pun hujan lebat !
dahhh laa jammed !
tak nampak jalan !
kalau aku yang drive kompem2
takkk nampak . ahahah
okeh laa 
dah maleh nak cakap banyak
itu sajeee daaa :)



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, October 25, 2011

hari ke hari







saya semakin bosan ...
makin bosan dengan on9...
makin bosan dengan novel...
makin bosan dengan movie korea ...
asyik dengan novel yang sama...
asyik dengan movie yang sama...
movie on9 pun sama jee...
bile dah bosan neyh mulaa laa ..
asyik nak makan jee ..
kejabkejab makan
kejabkejab makan...
gemok laa macam neyh !
adoyy !
bile laa nak raya haji ? tak sabar nak balek 
kampung ! hehehe




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

di TAG ! :)







dengan ini dimaklumkan bahawa cik jaa
daa kembali meng tag orang ! ahahaha
and salah seorg nya adalah AKU ! :)

check dis out yaw !

1.must post this rules.
2.post 11 things about themselves in their post.
3.answer the questions that those tagger set for you in their post, and create new question for people you tagged to answer.
4.have to choose 11 people to tag them in your post.
5.don't forget to go to their page and tell them.
6.No tag back (!)
7.no stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY.


( a.k.a REALLY,TRUST,WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people

*******************************************************************************

11 things about you
1.seorang yang perahsia
2.pendiam tapi kalau dah sekali bercakap susah nak berhenti ahaha
3.mak aku cakap aku neyh agak keras hati
(ahaha)
4.pemalas ahahaha
5.tersangatt gilerr dengan korea ! :D
6.jarang cerita masalah aku dekat org 
7.tak suke gado ! 
8.suke pendamkan apa yg org buat dkt aku
selagi aku sabar aku akan sabar. 
9. susah nak marah orang
10.tak memilih kawan
11. agak pentingkan diri .
********************************************************************************
soalan jaa ..

1. Your full name ?
 nur aina fartikha abdullah sani

2. single / taken ?
alwayss single .. ahaha

3. bad habit ?
hmmm .. bad habit ? 
tengok movie korea sampai tak tido2

4. number (s ) of your ex bf/gf ? ( haha . amik kau ) 
tak ada/not yet
tunggu kau carikan ! ahaha
[just joking]

5.person that u hate much ? why ?
someone . sampai sekarang aku ingat ayat2 dea
member yang tak pernah anggap kite member.

6. blog or tumblr ? why ? 
i prefer blog .. boleyh meng'conteng2' ahahah

7. have you ever being HYPOCRITE ? to whom ? 
pernah ! time keje !
dekat supervisor . pura2 baik dengan dea
hakikat nya !ahaha

8. planning after study ?
stabil kan ekonomi sendiri ..
untuk peringkat seterusnya ..

9. the stupid-est thing you ever done ?
tak taw laa .. no idea
banyak sangat kudd . ahaha
tak ingat teruss .

10.  person (s)  that you love most ?
mama,abah,adek,sarah aziz,jaa,dayaa,sara
dayahh,rafizah,friendss

11. sweet-est moment in your life .
memory dekat uitm puncak alam and shahputra university
first time aku menangis depan member.
semua nya dekat puncak alam . :)
love u rafizah,aien,k.wa.
tak lupe jgak pasal kite 1 dorm tak mengaku bwk fon
depan warden , sampai wrden menyumpah abis :D
********************************************************************************
soalan saya

1. your name
2.single/taken
3.anda suke apa yang anda study skrg?why?
4.siapa bestfriends anda?
5.why anda sayang bestfriend anda?
6.kalau masa boleh diundur,masa mana yang anda nak?
7.sebab pada soalan 6
8.adakah anda HYPOCRITE ?
****************************************************************************


 blogger saya tagged
sarah aziz
izah
cik comot
iza hanini
nasya
hidayah(kuantan)
aliah

alamak ! tak cukup 11 tape tak ! ahaha




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, October 24, 2011

YEAH ! :D







pagi tadi aku and sarah
berjogging di tasik permaisuri cheras !
yeah daa lama tak jogging actually .. hehe
tapi tadi tak berjogging sebenarnya 
sebab kasut jogging tah kemana menghilang ..
alaa maklum lahh dahhh berzaman aku tak berjogging
kuang kuang :p
so aku and sarah berjalanjalan sahaja laahhh
dekat tasik tuh :)
tapi sarah neyh pagipagi dah menghuru hara
dekat tasik tuh , semua nya disebabkan
tempat practikal !
adoyyy !
sampai dengan aku2 sekali yang kelam kabut .
ahahahah 




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

HARI INI ..



Hari ini ...
Sama saje dengan harihari yang sebelum neyh...
yang membezakan hari ini dengan semalam hanyalahh
amalan ...
samada bertambah,berkurang,atau sama sahaja ..
yang itu hanya Dia sahaja yang tau ..


Leka ..
Yee aku mengaku , aku semakin leka  ..
tambah time cuti neyh ..
leka dengan novel ..
leka dengan movie lagi ..
uishh ape nak jadi neyh ...


Sekarang aku mengisi masa yang agak boring neyh ..
dengan Hlovate~Contengan Jalanan ...
bagi aku best ! :)
kadangkadang terfikir pasal 
The man who decided to change on the twelfth hour dies on the eleventh ..
ayat hlovate neyh kadangkadang bikin kita terfikir ..


neway ..
happy birthdayyy dayahhh :D
my bestfriend ! 
love you :)


Kami buat untuk manusia supaya
mereka berfikir ..~al-Hasyr [59:21]

when you think you're in bad ..
other's had it worse.. 


May Allah bless..






Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Friday, October 21, 2011

lalala~

makin lama makin malas nak update
ouhh my ! tuh laa salah satu sebab
aku tak suke cuti panjangpanjang neyh .
dah time cuti cuti neyh tak taw nak buat ape 
adoy !
memang jadi anak dara sungguh laa
duduk rumah memanjang . :D


okeh laa ta ta :)



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, October 17, 2011

miss my housemate :(

saya rindu housemate saya :(
saya rindu korang gadoh2 sampai bising satu rumah :(
saya rindu korang menyanyi melalak 
dalam rumah :(
saya rindu korang dok mengusik satu sama lain 
sampai orang tuh tension terus :(
saya rindu nak turun beli makan and makan sekali 
dengan korang :(
saya rindu kite study sampai tak tido2
lepas tuh mengacau orang yang tengah tido :(
saya rindu nak tengok movie korea samasama
dengan korang berlapan :(
saya rindu korang dok melepak dekat bilik
fieda semata-mata untuk wifi :(
saya rindu time korang stalker apple merah
semata-mata nak bahan fieda :(
saya rindu semuanya ..

hope sem depan kite 1 rumah lagi ..
hope pihak kolej terima surat kite tuh yee :)



rinduu dekat korang
nik.aliah.aien.aimas.fieda and syu :(






Thanx yaww .. luve u :D xoxo

happy birthdayy ;)


happy birthdayy cik piejaa !!
yang ke 20 . hehehe ehh dahh tue ! :D

>hope kau bahagia with org yang tersayanggg :)
>hope sihat sejahtera and dimurahkan rezeki :)
>hope kau berjaya dalam bidang kau sekarang :)
lastly love u ! :D


tak lupe jugak 
happy birthdayy acap ! :D
>hope kau berjaya dalam bidang yang kau amik sekarang :)
>hope kau bahagia with orang yang tersayangg 
dekat johor tuh yee :D
>hope kau sihat sejahtera dan dimurahkan rezeki :)

okeh tuh jee buat masa sekarang :)
daa 




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Thursday, October 13, 2011

I'M FREE ! :D



YEAHHH !
saya dah free dari buku-buku 
untuk sem neyh !
saya dah free dari assignment-assignment yang memeningkan 
untuk sem neyh !
saya dah free dari berebut bas nak pegi kampus 
untuk sem neyh !
saya dah free dari bangun pagi-pagi buta untuk 
study bagi sem neyh !
saya dah free nak on9 bile-bile masa !
saya dah free untuk tengok korea drama !
saya dah free ! :D
okeh sekarang time untuk kemas barang..
to all my friend 
kite jumpe sem depan yee :)
daa..




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

terharuu :D

dengan ini saya ingin bagitau yang
saya terharu dengan n3 anda 
cik piejaa !!
ahahaha perghh tak tahan sampai buat
n3 untuk aku ..
>big smile<
 meh sini aku jawab semua tuh yee

- sorry lambat wish . aku tido awal gara gara MUET . serius bukan sebab lupa . aku awal october lagi dah ingat bfday kau . hehehhe . 

>> it's okeh jaa ! tade hal dan2 awal 10 kau ingat an :)

- semoga kau bahagia di samping insan insan tersayang naa. bila laaa nak ada "orang baru " ?

>> yeahhh ! balek2 soalan yang sama tiap2 tahun . ahahaha
bila and siapa semua di tangan DIA . insyallah :)

- semoga kau dimurahkan rezeki dan berjaya dalam apa jua bidang yang kau "redah " . 

>> aminn ... hope aku berjaya dalam bidang yg aku "redah" 
nyh. :D

- semoga badan kau semakin berisi . bosan la na tengok kau kurussss je ( jeles sebenarnye . haha ) 

>>ahaha aku memang kuat makan tapi....
still tanak naik jugak ! :D
(aku memang suke bila kau jeless ahaha)

- semoga persahabatan kita kekal sampai bila bila and dijauhkan dari segala masalah . 

>>aminn :D

lastly ....

i luve u more.more.more and more ! :D




psss :saya memang suke hide2 pict neyh ~ngee






Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Wednesday, October 12, 2011

saya gembira :D

saya gembira bila jawab exam tadi ..
alhamdulillah ..
topik yang saya baca tadi semua masuk !
tak sangka langsung !
yela selama neyh bila jawab kuiz  
dengan confident nya jawab semua
alih-alih miss selalu bagi markah sikit
jawapan betul tapi...
hmmm malas nak cite laa kan .
memang syukur sangat segala yang saya baca 
malam  tadi dengan pagi tuh masuk
and saya keluar setengah jam awal . 
memang habiss confident laa tuh !
 ceit ! ahahah :D
newayy ..
thanx kepada semua friends yang wish 
my birthday hari neyh !
and tak lupa ..
pada IZUNI AINI !
thanx for the cupcake ! :)



daa :D




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, October 10, 2011

saya memang suke...



hari neyh macam2 benda jadi kat aku ..
adoyyy

saya memang suke bile pegi mesin ATM tengok2 
out of servis .
and pegi another ATM jugak still masalah yang sama
ke hari neyh semua mesin ATM kt TANJUNG MALIM neyh
mogok !

saya memang suke bile dok syok2 makan 
tetiba housemate menjerit tade air .

saya memang suke bile dengar air kat rumah sebelah ada
padahal rumah saya tade !
apa yang melanda KHAR sebenarnya neyh !

saya memang suke dengar housemate
menyanyi melalak dalam rumah kuat2 ,
and pada masa yang sama saya pun terpengaruh jugakk :D

saya memang suke study sambil mengadap 
fb dengan lappy , bile otak dah tahap tepu tak boleyh 
nak lebur disebabkan stress teramattt . ahaha

saya memang suke bile study bm neyh 
tapi pada masa yang sama satu apa pun tak paham !
ouhh bm plesss be nice with me tomorrow ..
plesss :(


hope hari esok lebihh baik dari hari yang sebelum nya
aku nak hati aku tenang esok pagi time jawab exam
macam bunga neyhh :))





Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Thursday, October 6, 2011

esok ade exam ! :)

esok exam falsafah !
study dah abiss dahh pg td pukul 4.
skrg dah tak taw nak study ape ??  :(
mesti malam nyh tak boleyh tido lagi .
adoyy !
macam nak jawab exam esok neyh >
hmmm :(



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

hye hye :)


koraangggg ! 
and


good morningg yeee !
i just nak cakap ..


cewahhh
permulaan laa kononnye . hehehe
tade laa just nak gtaw...


and somedayy...


betul takk ?? :))
and....


dahh malass nak merepek2 ..
straight to the point ...
i hope our friendship alwayss 
like....



walaupun coffee pahitt...
tapi ade cake yang boleh buat dea sweet ... :))
 lastlyy ..




daaa :D 



nota kaki ~ saje boring2..
for you you you you and you...
bestfriends . ilysm :))






Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, October 4, 2011

orang selalu cakap ~untunglahh


sejak dua menjak neyhh ,ade orang selalu cakap
~untunglahh dekat aku
ape yang untungnyaa , aku rase 
tade ape yang untung pun 
sikit sikit
untunglahuntunglahuntunglah
akudahnaikMUAKdanBOSAN ! taw tak

pless,pless,pless dan pless
stop said that word !





Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, October 3, 2011

selesai :)

 <3 f i s i o l o g i <3
akhirnya selesai satu paper :))
alhamdulillah semua berjalan dengan lancar ..
ever bahagian esei aku tak berapa nak score :)
tapi yang lain okeh !




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

gud luck guys ! :)

gud luck to PAKK group B !
gud luck untuk paper fisiology esok ! :)
and gud luck to my lovely housemate !
for paper TITAS and MATH ! :)



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Saturday, October 1, 2011

apa nak jadi ! :(

seminggu neyh aku langsung tak dapat tido .. 
ape neyh .. penat kudd
dah deret 3 hari lepas subuh baru boleyh tido ..
lepas study masuk tido awal pun , mata still tak boleyh pejam ..
adoyyy !
orang lain tido malam , sampai aku tido siang :(
macam mana neyh !??




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

study walaupun ...

hmmm rasenya dah muak dahhh dok mengadap note
tak habis-habis ..
kami study jugak even kat bawah kolej
dok bising dengan jamuan hari raya !
dari tadi dok dengar lagu2 ...
adoyyy !






Thanx yaww .. luve u :D xoxo