Saturday, December 31, 2011

COUNTDOWN 2012 ! :D



Assalamualaikum dan Selamat sejahtera ! :D
selamat tahun baru koranggg !!!
yeahhh akhirnya kita daa sampai hujung tahun ..
selamat tinggal 2011
selamat datang 2012 
past is past okeh ! 
yang penting tahun baru neyh kita cuba yang lebih baik
dari tahun-tahun sebelumnyaa :D
azam tahun baru neyh
aku nak berusaha menjadi lebih baik dari sebelumnyaa
insyallah kehendakNYA :)
umur makin meningkat ,
hope perangai pun makin berubahh laa kannn ^^
apa-apa pun 
kita hanya berusaha
hanya Allah yang menentukan :)
okehh laaa
hope anda juga menjadi yang lebihh baikk
daaa
Assalamualaikum :)




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, December 19, 2011

sukan persatuan :)


assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
hyee macam mana hari neyh 
baikk kah ? sihat kah ? :D
semalam bersamaan 18/12/11
kami sumua persatuan 
buat game/sukan ..
semua join senior degree,senior diploma,junior pun adeee !
ahahaha .
yang pasti kitorg enjoy ! time pagi jelaaa ,
masuk tengahari aje , classmate bengang dengan
pihak senior sebab buat program tak betul !
tak pasal-pasal team futsal perempuan utk class aku di batalkan
mana classmate aku tak bengang !
kitaorg tak kesah kalah or menang .
tapi cara diaorg layan kami neyh agak tak patut !
kata suruh enjoy tapi buat mcm neyh dekat kitaorg ! 
memang takk laa kitaorg nak buat bodohh kannn :)
ade classmate aku sound senior tuh . 
sebab kebanyakan sem 2 neyh  main cakap lepas jee 
tak kira laa senior ke apa
 kitaorg pun ade hati perasaan jugak 
cewahhhh :D
lepas tuh terus kitaorg sem 2 balik
nak buat apa lagi kat situ , kalau daa diaorg tak bagi
kami semua main ..
hmmm ape laaa nasibbb :p
okeh laa daa tade ape nak storyyy lagii
maybe bagi sape2 yg bace mesti boring kannnn
tapi ade aku kesahhhh !
neyh blog aku , aku punyerr suka laaa :p
daaaa
assalamualaikum :)
(jgn ambik hati sangat yee pasal ayat tadi :D)




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Thursday, December 15, 2011

Score A Punyerr cerita ~

assalamualaikum dan salam sejahtera :)
title n3 aku hari neyh score A .
pelik betol aku ! sepanjang minggu neyh
aku dok dengar pasal score A jee ..
yang menyedihh kan lagi..
ramai classmate aku masuk !
perghhh ! tak rase tuh semua tipu ke ?
okeh aku tak tau benda tuh semua tipu or tak
but bagi aku laa kalau nak keluar duit
pasal business macam neyh
memang TAK laa aku nak percaya !
adoyyy ! tolong laaa aku tau laaa kebanyakan
student nak duit lebih tapi nak keluarkan
modal lebih kurang 800 tak banyak ke ? haishhh !
dahhh korang tuh student lagi , mak ayah suruh belajar
bukan datang U suruh buat business !
kalau korang pandai sangat pasal business tape laa jugak !
neyh innocence gilerrr ! percaya je bulat2 !  
boleyh pulak nak mengajak aku join !
tak boleyh blah betul !
yang aku geram sangat tuhh  ada yang sanggup keje part time
sebab duit tak cukup , lepas tuh pinjam dekat kawan laaa ,
kalau kau pinjam dekat kawan tuh sikit tape .
neyh sampai nak dekat 200 !
kawan kau pun student jugak weyh ! daa laa kawan
tuh innocence . bagi jee pinjam ! haishhh 
tak tau laa aku ape nak jadi .
alhamdulillah aku dengan kawan-kawan aku
still tak terpengaruh pasal benda neyh semua..
dekat paper hari tuh pun daa keluar kan pasal benda2 neyh
 by the way lantak korang laa nak buat ape pun ..
malas nak ambil tau daa , kite daa nasihat pun dah
tak gune . 
sumber aku dapat dari surat khabar>>


see daa terang lagi bersuluh !
haishhh daa keluar ayat bm daa neyh ! ahahaha :D
okeh laa malas daa aku nak berleter pening kepala
lain kali celoteh lagi laa yeee :D
assalamualaikum .




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, December 6, 2011

10 Muharram 1433H :)



assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
selamat pagi juga :)
hari ini 10 muharram 1433H 
14 perkara sunat yg dilakukan oleh org islam 
menjelang hari ashura .


1. Melapangkan masa/belanja anak isteri.
Fadilatnya – Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.

2. Memuliakan fakir miskin.
Fadilatnya – Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.

3. Menahan marah.
Fadilatnya – Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang redha.

4. Menunjukkan orang sesat.
Fadilatnya – Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.

5. Menyapu/mengusap kepala anak yatim.
Fadilatnya – Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang disapunya.

6. Bersedekah.
Fadilatnya – Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.

7. Memelihara kehormatan diri.
Fadilatnya – Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.

8. Mandi Sunat.
Fadilatnya – Tidak sakit (sakit berat) pada tahun itu. Lafaz niat: “Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala.”

9. Bercelak.
Fadilatnya – Tidak akan sakit mata pada tahun itu.

10. Membaca Qulhuwallah hingga akhir 1,000X.
Fadilatnya – Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah di akhirat nanti.

11. Sembahyang sunat empat rakaat.
Fadilatnya – Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya. Lafaz niat: “Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala.” Pada rakaat pertama dan kedua selepas Fatihah dibaca Qulhuwallah 11X.

12. Membaca “has biallahhu wa nik mal wa keel, nikmal maula wa nikmannaseer”.
Fadilatnya – Tidak mati pada tahun ini.

13. Menjamu orang berbuka puasa.
Fadilat – Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.

14. Puasa. Niat – “Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala.”
Fadilat – Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka

sedikit info yang saya dapat dari blog-blog
dekat luar sana .. :)
may Allah bless you ..
assalamualaikum ^^



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, December 5, 2011

sakit hati


assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
hari ini daa masuk minggu ke 3 sem baru ..
hepyy gilerr sebab harihari kelas pagipagi buta 
pukul 8 ! :) > perli sebenarnya<
rase lagi sakit hati , sebab bila kelas pagi tapi lect 
tak masukmasuk ! 
perghhh saya memang suke bangun awalawal 
pagi pegi kelas tapi lect tade !
tambahtambah jumaat minggu lepas ..
memang semua kelas lect tak masuk !
dari pukul 8 sampai 10
and then pukul 10 sampai 12
pukul 3 sampai 5 ..
buang masa jee datang kelas tunggu setengah jam
tade lect terus blah !
terbantut aku nak balek hari jumaat tuh 
daa laa kelas petang tapi tade lect .
buang masa !
tapi ade org cakap aalaaa biase laa 
baru masuk sem baru memang tade lect lagi ..
tapi kelas lain untuk subjek tuh semua daa masuk
lect yg sama .. lect tuh siap bagi assignment daa
tapi kelas aku dia tanak masuk !
memang aku suke tadetade kelas ..
nanti daaa masuk mulaa nak gantiganti kelas 
sebab daa 3 minggu tak masuk .
haishhh !
baik aku offline .. kalau takk
lagi panjang aku merepek meraban !
hehe
okeh laa daa ^^



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, November 29, 2011

Twilight Breaking Dawn part 1 DONE ! ^^






Asalamualaikum :)
twilight done ! sangatsangat excited !
nak booking tapi full , so aku aci redah jelah beli tiket
walk in . :)
and finally aku dapat jugak tengok twilight !
 jacob so hotttt ! ahahaha
member aku minat edward cullen ..
but aku still suke jacob ! 
walaupun edward pun hott ! ahaha :D


Jacob Black !


Edward Cullen


Issabella Swan 


Anak bella part 2 baru muncul ! (",)

overall bagi aku best ! tak sabar nak tunggu 
part 2 next year ! :D
daa  




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Wednesday, November 16, 2011

KAWAN SAYA ! :D



Asalamualaikum 
dan Selamat sejahtera :)
 hari nak cerita pasal FRIEND ..
yaa FRIEND ..
atau pun KAWAN ! :)
aku ade ramai kawan , but dalam banyakbanyak
kawan ade sorang yang lain dari yang lain ..
nama dea nur izuni aini .
yaaa nama macam orang jepun !
izuni . mulamula dulu aku ingat nama dea
izumi ! ahaha
ape yang lain izuni neyh dari kawankawan aku 
yang lain ..

dea tersangattt giler dengan korea !
yeah ! korea ..
barubaru neyh dea pegi konsert korean music wave
dekat stadium merdeka ..
disebabkan GD,TOP and SEUNGRI yang datang
atau lebih dikenali sebagai BIGBANG ! :D

kalau nak pegi kelas ..
dea mesti datang rumah aku and straight 
masuk bilik aku ..
well dea memang tau aku neyh lambat sikit
nak siap . :)
kalau aku dah siap pun mesti dea akan 
cakap macam neyh ..

zuni: aina purse daa amek ?
me: daa zuni .
zuni : handphone ?
me: daa
zuni : payung ?
me : siap daa de dalam bag .
zuni : kunci rumah ?
me : ade !
zuni : kad matric ?
me : siap tergantung ! :)

seee caring giler izuni neyh ! :D
izuni neyh daa biase macam neyh
sebab dalam rumah dea dekat upsi
 dea sorg je yang 20thn
sebab tuh caring macam kakak sikit !
tak padan yang dok taip neyh pun 20 jugak ! ahaha
and pasal payung tuh sebab dekat UPSI 
sangat panas ! daa laa kelas kadangkadang jauh
hujung dunia . so siap kan payung ! hehe :)
neway rindu laa dekat zuni ! :D


okeh laa tuh jee aku nak bercerita
buat setakat neyh ! :)
see you next time ! 
daa



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, November 14, 2011

haishh !



assalamualaikum ..
dengan ini diberitahu bahawa aku 
sem depan bakal busy tahap apa daa .. 
aigoo semput aku macam neyh !
kelas semua nya pagi sampai pukul 7
sem lepas pun tade padat macam neyh ! 
tape laa aku terima dengan redha nya :)
yang penting aku still sama group dengan
izuni and shera .. tuh pun daa cukup baek ! ^^
okeh laa malas daa nak merepet
meraban .
outt dulu yee :)
daa ..



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

story ini hari :D



assalamualaikum :)
hari ini hari yang paling penat ,
penat berjalan jalan dengan kawan sekolah
teknik dulu ..
jalan jalan dengan diana,thira and nyza :)
lama giler tak jumpe dengan dorang
since result spm keluar !
adoyy nak dekat 2 tahun daa neyh ..
ktorg jalan jalan dari KLCC
to PAVILION 
dari PAVILION 
to SUNGEI WANG
dari SUNGEI WANG
to TIMES SQUARE
perghhh hebat !
semua nya berjalan kaki !
maksud aku jalan kaki dari KLCC :)
tade ape yang nak diceritakan lagiii ..
mengantuk dahh menguasai diri neyh ..
so better outtt ! hehe
daa :D






Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Sunday, November 13, 2011

KPOP



asalamualaikum :)
sekarang neyh , aku harihari dok
dengar lagu korea jee !
aishhh harihari korea !
adoyyy !
tapi nak buat macam mane
peminat kpop !
ahahaha
that my favorite group !
BIG BANG  :D



another group >
2PM

banyak jee lagu kpop yang aku minat
but BIG BANG di hati !
ahaha poyo ~!
okeh laa 
daaa :D






Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, November 8, 2011

wahh ! ^^



waahhh ! 
tak sangka novel aku dahh banyak ! :D
alhamdulillah daahh 84 buahh !
gilerrr !
dahh boleyh buat kedai buku daahhh nyh 
ahahaha
semalam baru jee sampai kL ,
dari kampung .
jalan memang jammed giler !
pernah ke jalan time hari raya tak jammed ?
i don't think so ..
okeh laa tade pe nak bebel lagi :)
daa 




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, November 1, 2011

1st november ! :)



dengan ini diberitahu bahawa RESULT 
final saya dah keluar !
ouhhh tidakkk !
saya takud nak cheak !
baru jee tengah hari tadi cheak tade pape pun lagi
alih alih member bgtaw tadi
result dahh keluar !
alhamdulillah 
lulus semua , even tak dapat dekan 
tapi saya tersenyum melihat result 
saya >big smile<
okeh laa
daa :)

Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, October 31, 2011

OCTOBER terakhirr :)



hari ini,hari terakhir untuk october :)
esok dah masuk bulan november ..
yeahh november bakal tiba
so result final pun bakal keluar laaa kann
adoyy ! tak sanggup rasa 
group untuk sem depan dah keluar ..
alhamdulillah aku,izuni and shera
still kekal kelas yang sama
group yang sama :D
SUKE ! >_<
kalau group dah keluar maybe
result pun dah bakal keluar an ?
aishhh 
okeh laa that all 
daa :)



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Thursday, October 27, 2011

bermandi manda :D



yeahhh ! hari neyh saya and family
pergi bermandimanda di port dickson negeri sembilan :)
ramai kud orang dekat sana ,
well biasa laa dah nama holidayy kaannnn
of course ramai gilerrrr
dahh laa masa on the wayy tuh hujan..
time on the wayy jee hehehe
time balek pun hujan lebat !
dahhh laa jammed !
tak nampak jalan !
kalau aku yang drive kompem2
takkk nampak . ahahah
okeh laa 
dah maleh nak cakap banyak
itu sajeee daaa :)



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Tuesday, October 25, 2011

hari ke hari







saya semakin bosan ...
makin bosan dengan on9...
makin bosan dengan novel...
makin bosan dengan movie korea ...
asyik dengan novel yang sama...
asyik dengan movie yang sama...
movie on9 pun sama jee...
bile dah bosan neyh mulaa laa ..
asyik nak makan jee ..
kejabkejab makan
kejabkejab makan...
gemok laa macam neyh !
adoyy !
bile laa nak raya haji ? tak sabar nak balek 
kampung ! hehehe




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

di TAG ! :)







dengan ini dimaklumkan bahawa cik jaa
daa kembali meng tag orang ! ahahaha
and salah seorg nya adalah AKU ! :)

check dis out yaw !

1.must post this rules.
2.post 11 things about themselves in their post.
3.answer the questions that those tagger set for you in their post, and create new question for people you tagged to answer.
4.have to choose 11 people to tag them in your post.
5.don't forget to go to their page and tell them.
6.No tag back (!)
7.no stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY.


( a.k.a REALLY,TRUST,WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people

*******************************************************************************

11 things about you
1.seorang yang perahsia
2.pendiam tapi kalau dah sekali bercakap susah nak berhenti ahaha
3.mak aku cakap aku neyh agak keras hati
(ahaha)
4.pemalas ahahaha
5.tersangatt gilerr dengan korea ! :D
6.jarang cerita masalah aku dekat org 
7.tak suke gado ! 
8.suke pendamkan apa yg org buat dkt aku
selagi aku sabar aku akan sabar. 
9. susah nak marah orang
10.tak memilih kawan
11. agak pentingkan diri .
********************************************************************************
soalan jaa ..

1. Your full name ?
 nur aina fartikha abdullah sani

2. single / taken ?
alwayss single .. ahaha

3. bad habit ?
hmmm .. bad habit ? 
tengok movie korea sampai tak tido2

4. number (s ) of your ex bf/gf ? ( haha . amik kau ) 
tak ada/not yet
tunggu kau carikan ! ahaha
[just joking]

5.person that u hate much ? why ?
someone . sampai sekarang aku ingat ayat2 dea
member yang tak pernah anggap kite member.

6. blog or tumblr ? why ? 
i prefer blog .. boleyh meng'conteng2' ahahah

7. have you ever being HYPOCRITE ? to whom ? 
pernah ! time keje !
dekat supervisor . pura2 baik dengan dea
hakikat nya !ahaha

8. planning after study ?
stabil kan ekonomi sendiri ..
untuk peringkat seterusnya ..

9. the stupid-est thing you ever done ?
tak taw laa .. no idea
banyak sangat kudd . ahaha
tak ingat teruss .

10.  person (s)  that you love most ?
mama,abah,adek,sarah aziz,jaa,dayaa,sara
dayahh,rafizah,friendss

11. sweet-est moment in your life .
memory dekat uitm puncak alam and shahputra university
first time aku menangis depan member.
semua nya dekat puncak alam . :)
love u rafizah,aien,k.wa.
tak lupe jgak pasal kite 1 dorm tak mengaku bwk fon
depan warden , sampai wrden menyumpah abis :D
********************************************************************************
soalan saya

1. your name
2.single/taken
3.anda suke apa yang anda study skrg?why?
4.siapa bestfriends anda?
5.why anda sayang bestfriend anda?
6.kalau masa boleh diundur,masa mana yang anda nak?
7.sebab pada soalan 6
8.adakah anda HYPOCRITE ?
****************************************************************************


 blogger saya tagged
sarah aziz
izah
cik comot
iza hanini
nasya
hidayah(kuantan)
aliah

alamak ! tak cukup 11 tape tak ! ahaha




Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, October 24, 2011

YEAH ! :D







pagi tadi aku and sarah
berjogging di tasik permaisuri cheras !
yeah daa lama tak jogging actually .. hehe
tapi tadi tak berjogging sebenarnya 
sebab kasut jogging tah kemana menghilang ..
alaa maklum lahh dahhh berzaman aku tak berjogging
kuang kuang :p
so aku and sarah berjalanjalan sahaja laahhh
dekat tasik tuh :)
tapi sarah neyh pagipagi dah menghuru hara
dekat tasik tuh , semua nya disebabkan
tempat practikal !
adoyyy !
sampai dengan aku2 sekali yang kelam kabut .
ahahahah 




Thanx yaww .. luve u :D xoxo