Thursday, December 30, 2010

bengang !

bengang ! bcoz of wat !? sbb office ta cuti sok
wat the ...huhu sbo jela aku . da TERANG LAGI NYATA DA JELAS LAGI MENYERLAHH KT paper KOSMO hari neyh ckp sok MALAYSIA cuti tp dorg STILL tanak jgak bg cuti . aku neyh dok kt MALAYSIA ke kt LUAR NEGARA ! hampeh btolll ! da la dokk SEMANGAT tengok bola menang SEMALAM . :))




that all from me.. dAa :))  

Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, December 27, 2010

jalanJALAN !

26hb aku with my beloved frens kuar g jalanJALAN ! :)
myb tuh yg trakhir ktorg kuar samesame , lps neyh da ta taw ble lg de mase mcm neyh . :(
aku kuar ngn NASIRA ROSLAN , ZAHRAN a.k.a ALANG , NASUHA*twin eira* , n 2 org *anak2 Alang . hehe :)
ktorg ta g manemane pn , just kuar g sini -


TIMES SQUARE


and ktorg maen BOWLING kt TS . sampai sakit tanganTANGAN aku ! uish2 aeyna kamu neyh ta bese maen bowl ke? haha ! 1st game aku MENANG , second game aku kalahhh :( tapeTAPE aku bg peluang kt eira jee . hehe :) nden ktorg shoppingSHOPPING !
Eira n twin dea je yg shopping . aku ta . hehe
bese r gaji ta dpt lagi . :))


that all for 26/12/10~ nnt de mase kte kuar ag okehh Eira n Alang ! :)) dAa .
Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Sunday, December 19, 2010

TERKEJUTT !

first ~
aku ingat hujung minggu nyh , bley laa na bngn lwat ckit . na rehatREHATkan dri time penat kje .
tapi ... tetibe awal pg tadi my beloved mum kejutkan
aku ckap rumah terbakar !! ulang lagi sekali yee TERBAKAR !! mau ta terkejutnye aku !
aku pn bngn dok kt dpan rumah . rupaRUPA nye rumah belakang ! jiran sebelah umah aku da panik daa sbb dapur rumah dea da trbakar . cepat2 dea wat kuar tong gas . hoho nasibb baek rumah aku ta kne , agak bersyukur jgak laa . ;)
selamat BOMBA cpat smpi klu ta mmg dpur rumah aku pn da kne jgak ! huhu




second ~
aduhh ! knp sok msti ary isnin .. kemalasan suda !
kompem2 r sok mmg busy tahap gaban r kt office tuh .msti stokk gilerrr bnyakk dowg order . klu stok tuh
tade da 1 hal na coll . hmm nasibb r .
k.qila pn ckp ary isnin mmg busyBUSYbusyBUSY r !
aduhhh ta sanggupp ! ;(






Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Friday, December 17, 2010

penat :(

kepenatan suda . :( 
penat blek KEJE . penat buat KEJE . penat segalaGALAnye ! 
huhu cpt laa ary ahad .. na cuti maleh da na bgn pg . :))
esok half day . agak bez dicitu ! hehe




sekian saje , dAa :))  

Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Monday, December 13, 2010

11.12.10 :))

11.12 de pe ngn tarikh neyh . tade pe pn sbenarnye
just ktowg hangout pegi JOM HEBOH ! :))
aku , dayaa , pja , azam n adek pja . ktowg 
 lepakLEPAK , borakBORAK , gelakGELAK , snap gamba ckit . da la panas mklumlah da nama 
JOM HEBOH ! nden ktowg blek ..
tp dayaa ta blek BANGI . dye blek umah aku . hehe
n dayaa tido kt umah 1 malam . petang baru blek .
thnx dayaa sbb sudi tido kt umah . :))

ney gamba yg sempat ktowg snap ~



brg ktowg shopping !


dayaa n aku :))


K.A.M.I
aku , dayaa , pja :))


aku n pjaa .


sekian saja .. dAa ;)

Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Friday, December 10, 2010

with my famly :))

ary neyh 10hb . abah dpt gaji lorh hehe . so ktowg
1 famly kuar td,tade g mane pn . just teman my mama bli tudung and g makan KFC.
so dsbbkan abah da dpat gaji, aku
pn menge'PAW' beliau . haha 
amboi aeyna agak ta baek dicitu ! .haha tapeTAPE
sebulan sekali .gilerr jahatt! ~ngee
so td aku dapat gak beli novel terbaru
AREILA SAHIMI . tajuk dea IMAN SURAYA !
neyh cover dea ! taraa -



hoho bez cite dea . caya laa ! :))
aku follow dri 1st novel - 
BAJU PENGANTIN MAK ANDAM and 2X5 .



sekian saje tok ary neyh~dAa :))






Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Thursday, December 9, 2010

RINDU :))

rindu laa kat RAFIZAH ABD RAHIM ! 
na jmpe ary tuh ta jd lak . tape keadaan ta
mengizin kan. kalau de rezeki nnt owg smpi 
kuantan k :))
rindu jugak kt  EIRA , AIN , K.WA , 
HOUSEMATE n CLASSMATE hehe
member2 kt kuantan dlu .
rindu na g makan same2 , rindu na kua
same2 , rindu na g pasar malam same2
 rindu semua . rindu segala nye . :))



rindu PIEJA N DAYAA jgak :)).
 kowg ble na tdo umah aku? mama aku da tnye lorh . hehe
tapeTAPE nnt klu kowg free
 silaSILA laa dtg umah aku k, dialu-alu kan . hehe

Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Saturday, December 4, 2010

MENANGIS .

dok tengah searchingSEARCHING internet td .
ttibe aq trjmpe 1 blog .
hmm trtarik sekejab aq ngn n3 dea 
"KENAPA PEREMPUAN MENANGIS?"
so aq pn mngcopy pastekn tok kowg bce .

Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya, 



“Ibu, mengapa ibu menangis?”
Ibunya menjawab, 

“Sebab ibu adalah PEREMPUAN, nak.”


“Saya tidak mengerti ibu,” kata si anak.
Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. 

“Nak, kau memang tak akan mengerti”
Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. 



“Ayah, mengapa ibu menangis?”
“Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas,” sang ayah menjawab.

“Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.”

Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? 

Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, 



“Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?” Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengar
jawapannya:

“Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.
Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.

“Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

“Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.

“Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.



“Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya.
Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?

“Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

“Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah “AIR MATA KEHIDUPAN.”


p/s: renungrenung kan dan selamat beramal . hehe :)

Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Thursday, December 2, 2010

sok pg punye cite ! :))

sok pg mksud aku ary neyh laa sbb skunk
da kol 1.30 . na jmpe Cik SARAH AZIZ ! 
kt TASIK dekat ngn umah ktowg .
so lebihh kurang riadahh di pagi hari laaaa . haha
mau tukar tukar novel n na copy ag 
cite korea . time time dak uitm cuti sem neyh
laa bru aku dpt jmpe Cik SARAH neyh.
kllu kalau ta dea dok bertapa
laa kt Uitm ARAU tuh . :)
kiding je ea SARAH ! no tacink tacink k .
so see you tomorrow beb ! :))



Thanx yaww .. luve u :D xoxo

Wednesday, December 1, 2010

* MEMORY ..

sekejap jee da 2 taon da aku tinggal kn sekolah .
kadangkadang rindu gak time dok HOSTEL kt SEKOLAH
TEKNIK dulu . kt c2 gak 1st dok hostel , kt c2 gak 
aku kenal P.D.S.E and dakdak CK 07/08 . hee
and paling ingat smpi skunk time kene dende ngn warden .
memang ta leyh blah !! aku and dak dorm
mmg nakall cikit , bleyh lak warden panggl dorm ktowg
neyh dorm bermasalahh . uish2 brmasalahh pn
ktowg ny study ta brmasalahh .hehe
bile de dak baru na msok dorm ktowg warden kne panggil
ketua dorm . bleyh lak warden ckp mcm neyh kt mmber aku .
"Awak neyh ketua dorm ?! patut laa anak
buah awak pn mcm tuh ! hoho
ayat pedass beb .
bile mmber aku naek dorm dea gtaw kitowg
ta pasal2 kne smbur ngan warden . kecian btoll kt mmber aku tuh .
lagi pn mmg ketua dorm aku tuh agak nakall ckit
bese r name pn dorm D***** ! ~winkwink
kadangkadang bile pikir blek mcm klaka jee .
mcm-mcm bnda yg ktowg buat klu na di ingatkn balek .
klu ttbe dnga spotcheck jee bleyh brgegar
ASPURI. :)) masing-masing gelabah na sorok 
kt mane bnde trlarang . hahaha ! (like nfon , mp3 lain-lain laa)
aku saje je na story psal memory sbb
tetibe jee tringat kenangan
kite kat hostel dulu . :)) mnx soryyy bebanyakkk If
aku terkutuk depan belakang kiri kanan and
wat sesape terase . tade niat pn . SORYYYY
 saranghae kowg sangat2
P.D.S.E and dak CK . ) ~ngee

Thanx yaww .. luve u :D xoxo

PERSONAL TASTE ! :))

SUKE SANGAT TNGOK CITE NEYH ! ~ngee~

because hero dea 




LEE MIN HO 


and heroin dea



SON YE JIN .

cite dea best bg aku , bg owg len aku ta taw r .
ag pn mmber aku pn ckp cite neyh best .
so klu ko ta tngok ag sila sila lah tngok yee . ;)



neyh cover PERSONAL TASTE ! :))





Thanx yaww .. luve u :D xoxo